Pieterdag 11 september 2010

Slotmanifestatie was een groot succes

Op zaterdag 11 september 2010 vond in de fraaie en sfeervolle pastorietuin van 12.00 tot 24.00 uur de slotmanifestatie van de actie Oirschot Omarmt plaats. Iedereen die een actie heeft gevoerd, kon het resultaat hiervan melden. Op deze zogenaamde 'Pieterdag' konden leien geadopteerd en gesigneerd worden. Uiteraard vond ook de dienstenveiling plaats en zelfs een internetveiling. Verder was er muziek van eigen bodem: C'est La Vie, duo Kuifje in Tibet, Bas Verbruggen en GOBO. De ondernemers van de stichting Zomerevenementen Oirschot namen het horecagedeelte belangeloos voor hun rekening. Createring Creative Catering zorgde voor een exclusief en gastronomisch diner; de opbrengst van ruim 1500 euro ging eveneens naar het restauratiefonds.

Meer dan 1200 inwoners, groot en klein, brachten op deze stralende dag een bezoek aan de pastorietuin. Het eindbedrag van deze dag was: € 69.363,50.

Alle namen van bedrijven en particulieren die meedoen, zitten in een loden koker die in de toren ingemetseld is.

Voor een fotoimpressie van deze Pieterdag, klik hier.

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Het Rondane Kwartet heeft op 11 maart 2017 met maar liefst vier vleugels de avondvullende compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd. Canto Ostinato is een muziekstuk van ruim honderd minuten waarin de pianisten naadloos samenspelen, alsof het één instrument is.

» Lees meer

Boek Monument in het blauw

Boek Monument in het blauw

Met het boek Monument in het blauw brengen Nicoline van Tiggelen en James van Leuven het verhaal achter de Sint-Pieter. In woord en beeld.

» Lees meer
Donaties IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 t.n.v. stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot

Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot