De basiliek van Oirschot

Kent u dat gevoel van trots?

Kent u dat gevoel van trots als u Oirschot nadert? Dan prijkt daar die machtige toren aan de hemel. Ónze toren. De toren die men keer op keer wist op te bouwen. Ramp na ramp. Wie kent ze niet, de indrukwekkende foto’s en verhalen over de instorting van de toren in 1904 en de beschieting van de kerk in 1944. Keer op keer slaagde men erin om het geld voor de restauratie bijeen te brengen. Zo ook bij de restauratie van 2009-2012. De inwoners vonden samen met de stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot dat het nu hun beurt was om dit topmonument uit de cultuurgeschiedenis van Nederland voor de toekomst te behouden. Want het is een monument van ons allemaal.

De restauratie van 2009-2012 is nu ruimschoots achter de rug en daarom is het belangrijk om een fonds op te bouwen voor (groot) onderhoud. De stichting Behoud Sint-Pieter gaat hier opnieuw de schouders onder zetten. Wilt u nu en in de toekomst blijven genieten van het magistrale decor en de bijzondere uitstraling van deze basiliek? Word dan donateur

 

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Het Rondane Kwartet heeft op 11 maart 2017 met maar liefst vier vleugels de avondvullende compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd. Canto Ostinato is een muziekstuk van ruim honderd minuten waarin de pianisten naadloos samenspelen, alsof het één instrument is.

» Lees meer

Boek 'Monument in het blauw'

Boek 'Monument in het blauw'

Met het boek 'Monument in het blauw' brengen Nicoline van Tiggelen en James van Leuven het verhaal achter de Sint-Pieter. In woord en beeld.

» Lees meer
Donaties IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 t.n.v. stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot

Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot