Nieuws

Koker is ingemetseld

Op 6 september 2011 metselde pastoor Leendert Spijkers een koker in de muur van de toren, rechts van de hoofdingang, op een hoogte van ongeveer tachtig centimeter. In deze koker zitten meer dan duizend namen van iedereen die betrokken is geweest bij de restauratie: aannemers, bouwvakkers, bouwteam, bestuursleden, sponsoren, fondsen, donateurs, mensen die een lei geadopteerd hebben etc. Ook de vijf restauratiekranten die toen verschenen waren zitten erin.

Sjef Vingerhoeds sponsorde, ontwierp en maakte de koker. Deze koker is niet rond, maar vierkant en gemaakt van het allerbeste materiaal dat voorhanden is en absoluut niet roesten kan. De tekst is met laserstralen gegraveerd.

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Het Rondane Kwartet heeft op 11 maart 2017 met maar liefst vier vleugels de avondvullende compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd. Canto Ostinato is een muziekstuk van ruim honderd minuten waarin de pianisten naadloos samenspelen, alsof het één instrument is.

» Lees meer

Boek Monument in het blauw

Boek Monument in het blauw

Met het boek Monument in het blauw brengen Nicoline van Tiggelen en James van Leuven het verhaal achter de Sint-Pieter. In woord en beeld.

» Lees meer
Donaties IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 t.n.v. stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot

Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot