Nieuws

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Het Rondane Kwartet voerde op 11 maart 2017 in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot met maar liefst vier vleugels de avondvullende compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit. Canto Ostinato is een muziekstuk van ruim 100 minuten waarin de pianisten naadloos samenspelen, alsof het één instrument is. Een bijna meditatieve marathon, die dankzij de subtiele veranderingen blijft boeien en biologeren. Langzaam wordt de melodie herkenbaarder en stijgt het stuk naar het hoogtepunt.

De vleugels stonden in kruisvorm opgesteld in het midden van de kerk en de gezichten van de pianisten waren naar elkaar gericht, zodat ze tijdens de uitvoering optimaal met elkaar konden communiceren. Het publiek zat rondom de vleugels.

Het Rondane Kwartet is gespecialiseerd in de muziek van Simeon ten Holt en bestaat uit de pianisten Daphne Keune, Robert Lambermont, Petra van Oort en Laura Sandee. De organisatie van het concert was in handen van Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot. Bekijk de filmopname op YouTube.

 

Flyer Canto Ostinato

Schenken of nalaten

Schenken of nalaten

Wilt u de Stichting in uw testament opnemen, of een schenking doen? Uw nalatenschap geeft het monument toekomst.

» Lees meer

Monument in het blauw

Monument in het blauw

Met het boek Monument in het blauw brengen Nicoline van Tiggelen en James van Leuven het verhaal achter de Sint-Pieter.

» Lees meer
Donaties IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 t.n.v. stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot

Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot