Adopteer een lei

Meer dan 1000 mensen vereeuwigd op de Sint-Pieter

Gedurende het hele jaar 2010 is een leienactie gevoerd. Voor 15 euro kon iedereen – groot en klein – een daklei adopteren. Met een watervaste stift kon de lei aan de gladde onderkant gesigneerd worden. In totaal werden er duizend leien geadopteerd. Alle adoptieouders kregen in januari 2011 een certificaat.

Op 5 april 2011 werden de geadopteerde leien op het dak van de doopkapel gelegd. Namens de inwoners mochten Fiene Smetsers (1 jaar en 8 maanden), Raef Gloudemans (7 jaar) en Luca Timisela 10 jaar) de eerste leien leggen. De leien hebben een gegarandeerde levensduur van minimaal 80 jaar. Dat zijn dus drie generaties!

Alle namen van mensen die een lei geadopteerd hebben, zitten in een loden koker die op op 6 september 2011 in de toren is gemetseld als een soort tijdcapsule.

 

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Canto Ostinato op 11 maart 2017

Het Rondane Kwartet heeft op 11 maart 2017 met maar liefst vier vleugels de avondvullende compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd. Canto Ostinato is een muziekstuk van ruim honderd minuten waarin de pianisten naadloos samenspelen, alsof het één instrument is.

» Lees meer

Boek Monument in het blauw

Boek Monument in het blauw

Met het boek Monument in het blauw brengen Nicoline van Tiggelen en James van Leuven het verhaal achter de Sint-Pieter. In woord en beeld.

» Lees meer
Donaties IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 t.n.v. stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot

Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot