Cadeau pastoor Spijkers

Cadeau pastoor Spijkers

Pastoor Spijkers wil ter gelegenheid van zijn 50-jarig priesterschap graag een financiële bijdrage leveren aan de realisatie van drie bijzondere glas-in-loodramen in de doopkapel van de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot. Deze ramen hebben als actueel thema 'Goed zijn voor onze aarde en voor elkaar'. Het streven is om dit project in 2022 te realiseren. U leest hierover binnenkort meer op deze webpagina.

Ontwerper van de ramen is de bekende Oirschotse kunstschilder-glazenier Marc Mulders. Deze beeldend kunstenaar maakte eerder onder andere glas-in-loodramen voor De Nieuwe Kerk in Amsterdam ('Tuin van Glas', ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix), De Grote Kerk in Gouda (Erasmusraam), de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, de Sint-Stevenskerk in Nijmegen en de Abdij O.L.V. van Koningshoeven in Tilburg. In 2021 realiseerde hij twee prachtige glas-in-loodramen in de Kapel Heilige Theresia op Landgoed Baest in Oostelbeers.

Wilt u een cadeau geven aan de pastoor? Geef dan een donatie aan dit mooie doel.
Namens de pastoor: heel hartelijk dank! 

Op de foto: Marc Mulders bij het Erasmus herdenkingsraam in de Sint-Janskerk te Gouda.

Doneer via iDEAL

Doneer uw bijdrage Nieuw!

€ 5
€ 10
€ 50

Uw postcode en huisnummer

Bedankt dat u wilt doneren. Mogen we uw postcode en huisnummer noteren?

Doneer via iDEAL

Bankoverschrijving

U kunt uw bijdrage voor het cadeau ook storten op IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 ten name van de stichting Behoud Sint-Pieter in Oirschot. Vermeld dan bij de opmerkingen: Cadeau pastoor Spijkers. Hartelijk dank! Wij zullen ervoor zorgen dat uw bijdrage goed wordt besteed aan het ontwerp en de productie van de glas-in-loodramen.

 

 

Algemeen over de stichting Behoud Sint-Pieter

Hebt u er weleens over nagedacht om de stichting in uw testament op te nemen? Zo zet u na uw leven iets goeds voort en draagt u op een bijzondere manier bij aan een blijvend mooie plek.

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. Dat kan een gerust gevoel geven. U kunt de stichting Behoud Sint-Pieter benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. U geeft dan aan voor welk percentage de stichting in uw nalatenschap deelt. Ook kunt u ons een geldbedrag of een bepaald goed schenken: een legaat. Een legaatakte kunt u ook opmaken als aanvulling op uw testament of gebruiken als u geen testament hebt.  

Een testament regelt u bij een notaris. Deze bespreekt uw wensen met u, geeft advies over de mogelijkheden en informeert u over de kosten.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:

  • Jan Mezenberg (voorzitter, telefoon 06-36314610)
  • Nicoline van Tiggelen (secretaris, telefoon 06-15517387).

U kunt uw vragen ook mailen naar info@tiggelencommunicatie.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Belastingvoordeel

Omdat de stichting is een 'Culturele ANBI' is, zijn giften aftrekbaar van de belasting (tot zelfs 125%, bedrijven 150%). Als u 5 jaar lang een schenking doet, levert dat nog meer belastingvoordeel op, omdat er geen drempel of maximum geldt.

Wij stellen vervolgens een onderhandse 'Overeenkomst Periodieke gift in geld' voor u op. U vindt de Overeenkomst hieronder. Vul deze in en stuur hem ondertekend en voorzien van een kopie van uw identiteitsbewijs naar Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot, p/a Snellaertsstraat 11, 5688 CZ Oirschot. Dus niet naar de belastingdienst.

 

Folder met aanmeldingsformulier donateur Betalingsvolmacht Overeenkomst Periodieke gift in geld

Schenken of nalaten

Schenken of nalaten

Wilt u de Stichting in uw testament opnemen, of een schenking doen? Uw nalatenschap geeft het monument toekomst.

» Lees meer

Monument in het blauw

Monument in het blauw

Met het boek Monument in het blauw brengen Nicoline van Tiggelen en James van Leuven het verhaal achter de Sint-Pieter.

» Lees meer
Donaties IBAN NL76 RABO 0107 3248 22 t.n.v. stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot

Stichting Behoud Sint-Pieter Oirschot